Om os

Hvem er Una Living?

Una Living importerer og sælger kugletæpper og andre filtprodukter i uld af god kvalitet til en fornuftig pris. Alle vores produkter bliver produceret på vores fabrik i Nepal, hvor nepalesiske mænd og kvinder med stor kærlighed til ulden og håndværket bag har specialiseret sig i at lave unikke kugletæpper i smukke, farverige designs.

I vores samarbejde med Nepal har det været afgørende at finde en producent, der lever op til vores skrappe krav til arbejdsmiljøet for de ansatte. Det gælder både lønvilkår, arbejdstid og generel arbejdstrivsel. Vi tror på, at nepalesernes arbejdsglæde smitter af på vores færdige produkter, så du ved modtagelsen kan mærke, at de er lavet med engagement og den største kærlighed til produktet. Når du køber Una Livings produkter, er du med til at støtte levevilkårene for mange nepalesiske familier. En del af vores overskud går nemlig til at sikre bedre vilkår for vores ansatte og deres familier.

et tårn i nepal i mange forskellige størrelser

Idéen til konceptet

Idéen til Una Living opstod under en backpacker-rejse i Asien i 2011. Her fik stifter af Una Living, Mathias, øjnene op for Nepals smukke kugletæpper og det imponerende håndværk bag. Et øjebliks fascination blev til en regulær forelskelse i Nepal og det nepalesiske folk, hvilket fik ham til at blive i Nepal, hvor han arbejdede som frivillig på et nepalesisk børnehjem i Pokhara. Her fik han kontakt til en fabrik, der gerne ville samarbejde om eksport af håndlavede kugletæpper, og tre år senere – i 2014 – så Una Living dagens lys for første gang.

Men hvorfor egentlig navnet Una Living? Jo, Una betyder ‘uld’ på nepalesisk, og Living kommer af vores vision om at kunne være med til at skabe et bedre liv for nepalesiske familier.

børn i nepal

Kvalitetstæpper til en fornuftig pris

Da det gik op for os, at der ikke fandtes kugletæpper i god kvalitet til fornuftige priser på det danske marked, tog vi sagen i egen hånd. Vi får vores kugletæpper leveret direkte fra produktionen i Nepal, hvilket betyder, at vi – modsat konkurrenterne – kan spare dig for fordyrende mellemled og i stedet tilbyde kugletæpper i bedste kvalitet til skarpe priser. Og det er uden at gå på kompromis med bæredygtigheden eller arbejdsmiljøet for de ansatte i Nepal.

Mød fire af de dygtige kvinder bag kugletæpperne

Vores kugletæpper og filtprodukter bliver hovedsageligt fremstillet af kvinder. Kvinderne sidder oftest sammen i små grupper og enten filter eller syer tæpperne sammen. Fremstillingsmetoden giver dem også mulighed for at arbejde hjemme, så de samtidig kan passe og være sammen med deres børn.

kvinde i nepal

Tara Sahi

kvinde i nepal

Sita Chettri

kvinde i nepal

Mina Magar

kvinde i nepal

Bimala Lama

VIRKSOMHEDEN KORT
Hjemmesiden unaliving.dk drives af:
Una Living – CVR nr. 37642258
Adresse: Ved Skoven 16C, 8541 Skødstrup
Stifter: Mathias Smedemark Kristiansen

Copyright
© Una Living – All right reserved. Alle tekster, billeder, grafik, animeret data og videoer på Una Living’s hjemmeside er underlagt copyright og andre love, hvor intellektuel ejendomsret er beskyttet. Brug af elektroniske eller andre publikationer fra denne hjemmeside er ikke tilladt uden skriftlig tilladelse.